Het laden van filmpjes, pagina’s en de televisie duurt lang, is mijn internet te traag

Spread the love

Het laden van pagina’s duurt oneindig lang op uw computer wanneer u op internet surft. Wanneer u tv kijkt vanuit uw box, springt het beeld, pixeleert of bevriest het. Er is internet dat traint en het irriteert je. Van de ene operator naar de andere variëren de cijfers enigszins. Het is natuurlijk lastig als je al gekozen hebt voor het beste alles in 1 pakket, maar dan is de kans groot dat je internet gewoon snel genoeg is. Bij de keuze voor een goedkoop alles in 1 pakket kan dit anders zijn want daar is de bandbreedte vaak niet snel genoeg.

Maar over het algemeen zijn we van mening dat de internetrij wanneer u op internet surft met een bitsnelheid van minder dan 2 Mb / s , wanneer de bitsnelheid minder is dan 4 Mb / s om televisie te kijken vanuit de doos of wanneer de stroom is minder dan 6 Mb / s om een ​​film in HD vanuit zijn doos te bekijken.

Dus hoe weet je of je internettoegang precies werkt?

Voer gewoon onze bandbreedtetest uit en u weet uw snelheid van de internetverbinding op tijdstip T. Als het resultaat lager is dan het tarief dat door de operator in zijn aanbieding is aangekondigd, maar in overeenstemming met het resultaat verkregen tijdens uw test van in aanmerking komt , wat heel vaak gebeurt, dan komt het probleem van het netwerk: uw box is te ver van het centrale kantoor om u een betere stroom te geven of er zijn storingen op het netwerk.

Openbare verlichting, liften en zelfs de elektrische poort van de buren kunnen bijvoorbeeld interferentie veroorzaken. In dit geval is er helaas niet veel te doen. Als alternatief is het resultaat van de bandbreedtetest niet alleen lager dan het tarief dat door de operator is aangekondigd, maar ook voor uw geschiktheidstest. En in dit geval komt het probleem zeker thuis en hebt u niet noodzakelijk de juiste acties om uw internetverbinding te optimaliseren .

Als uw internet opruimt, geeft u Ethernet aan wifi toe

Dit is de basismanier om verbinding te maken met internet, maar het is bewezen en is nog steeds de meest betrouwbare manier om te voorkomen dat internet valt. We merken inderdaad minder traagheid met een Ethernet-kabel dan met een wifi-verbinding. Ethernet is de meest efficiënte manier om een ​​optimale internetverbinding te hebben. kabel ethernetDe kabel verbindt uw apparaat met de doos.

Internet komt daarom via een draadverbinding

Resultaat: de gegevensuitwisseling gaat sneller. Maar de Ethernet-kabel heeft een groot nadeel: de mobiliteit. Om internet te hebben, moet je inderdaad verbonden blijven en daarom in de buurt van zijn vak zijn. Niettemin, sinds 2017, wanneer u elektriciteit in een huis hebt gebouwd of gerenoveerd, vereist een nieuwe standaard Ethernet-aansluitingen (RJ45) in elke kamer. Wat de problemen van het internet dat traint serieus beperkt.


Spread the love